Oliver Kylington 2018-07-10T22:17:12+01:00

Project Description

Oliver Kylington

Född 19 maj 1997 i Stockholm och är en svensk ishockeyback, som för närvarande tillhör Calgary Flames organisation i NHL och spelar för deras farmarlag Stockton Heat.

I unga år var Kylington en stor talang även i fotboll, men valde till slut att satsa på ishockeyn. Under pojklagsåren spelade han för AIKStocksundNacka och Djurgårdens IF samt representerade Stockholm i TV-pucken 2011–2013. Kylington är skolad i Färjestad BK:s hockeygymnasium i Karlstad.

Säsongen 2012/2013 debuterade Kylington för Södertälje SK i J20 SuperElit och blev med sina 15 år en av de yngsta backarna i seriens historia (det är en liga nästan uteslutande för 18-19-åringar). Inför därpå följande säsong valde han att lämna Södertälje för Färjestad BK. Efter övertygande insatser i Färjestads J20-lag, där han som back höll ett snitt över en poäng per match, fick han debutera i SHL borta mot MoDo i september 2013. Inte nog med att han därmed blev en av de yngsta debutanterna i ligans historia – han lyckades även göra det matchavgörande 2-1-målet, varmed han med sina 16 år, blev den yngste målskytten någonsin i SHL. Kylington fortsatte sedan att spela som ordinarie i A-laget och skrev ett kontrakt till och med nästföljande säsong. När Färjestad framåt vårkanten tog sig till SM-final blev Kylington tidernas yngste spelare att delta i en SM-final i ishockey. Dessförinnan hade han blivit den första U17-spelaren i modern tid att göra poäng i SM-slutspelet. Samma säsong kom han även att debutera i J18-landslaget.

Nuförtiden spelar han i den klassiska klubben Calgary Flames.

För bokning kontakta: collaborations@spofs.se

..